Отидете към основна версия

19 099 49

Вижте 50-те най-купувани коли в Германия през март

  • германия-
  • vw-
  • golf-
  • bmw-
  • 3er-
  • tiguan-
  • t-roc

Доминацията на VW в класацията за топ 10 най-купувани автомобили в Германия намалява леко през март. BMW 3er се представя силно, а корпоративният брат на автоконцерна от Мюнхен - Mini също има какво да предложи. Това предаде Auto Motor Sport, въз основа на данни от германската Федерална служба за моторни превозни средства (KBA).

Дори и коронавирусната пандемия не може да промени превъзходството на VW Golf на германския пазар за нови автомобили. Хечбекът очевидно е на върха на хранителната верига дори през месец март, когато автоиндустрията по целия свят отчита сериозен спад. На второ място се нарежда по-големият брат на Golf, а именно Tiguan. Компактният кросоувър е регистрирал само 60 повече нови регистрации от силно представящия се BMW 3er, който допълва челната тройка.

Останалите позиции в топ 10 на класацията за най-купувани коли в Германия през март също са много оспорвани. VW Passat се нарежда на четвърто място, като Ford Focus дебне точно зад него. На свой ред, яхналият SUV бума VW T-Roc успя да си проправи път до шеста позиция и изглежда, че има потенциал да се класира още по-напред. Трябва да се отбележи и силното представяне на Mini, тъй като компактният автомобил диша във врата на малкия кросоувър от Волфсбург. Останалите позиции в топ 10 са запълнени от съответно Skoda Octavia, VW Polo и Opel Corsa.

Какво е положението на останалите 40 места в класацията?

Най-високо класиралият се автомобил на Mercedes-Benz е A-Klasse с 3143 нови регистрации. Хечбекът заема единадесета позиция, следван от най-добре представилата се кола на Audi, а именно A4. Компактният Fiat 500 пък се класира на 29-то място, като две позиции по-нагоре е Tesla Model 3 с 2034 нови регистрации. Интересно е, че електромобилът прережда BMW 5er, което само потвърждава, че Европа все повече приема електрическата мобилност.

Вижте цялата класация за 50-те най-купувани коли в Германия през март:

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 34 гласа.

Свързани новини