Отидете към основна версия

4 435 21

Електрическият Mustang Mach-E се оказа по-мощен от планираното

  • ford-
  • mustang-
  • mach-e-
  • мощност

На страниците на един американския форум, посветен на новия електрически кросоувър Mustang Mach-E, бяха публикувани данни от представянето на модела. Документите сочат, че четирите първоначални версии на серийната кола ще бъдат с от 8 до 14 конски сили по-мощни, отколкото беше обявено по време на премиерата на модела.

Според информацията, основните кросоувъри Mustang Mach-E със стандартна батерия, независимо от типа на задвижването, ще добавят 11 конски сили и 15 Nm въртящ момент. Така производителността и на двете версии ще се увеличи до 266 конски сили, а въртящия момент на версията със задно задвижване ще се увеличи до 430 Нм, а на 4х4 варианта - до 580 Нм.

Кросоувърът със задно и с по-мощната батерия има по-малко късмет. При този вариант мощността ще се увеличи с 8 конски сили до 290 коня, а въртящият момент - с 15 Нм до 430 Нм. За двумоторната версия с по-голяма батерия се предвижда мощност от 346 конски сили (+14 к.с.) и въртящ момент от 580 Нм (+15 Нм). Интересно е още, че подобрението на декларираните показатели не се отрази на наточената версия GT, която си остава с декларираната мощност от 459 конски сили (830 Nm).

Може би най-продуктивният от електрическите Mustang-и ще добави мощност по-късно. Ford към момента не коментира несъответствието между характеристиките. Представител на компанията заяви само, че подробности за новия продукт ще бъдат обявени, когато Mustang Mach-E се появи в шоурумите на американската марка.

Въпреки че производството на серийните електрически Mustang-и започна през февруари, първите клиенти ще получат кросоувъра не по-рано от четвъртото тримесечие на 2020-а, а заради пандемията от коронавирус сроковете могат и да се удължат.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.

Свързани новини