Отидете към основна версия

8 863 15

Bugatti пусна новия си модел за $5 млн.

  • bugatti-
  • divo

Общо ще бъдат произведени 40 автомобила Bugatti Divo, които вече са получили титлата "най-вълнуващите и изключителни хиперкари на нашето време". За да постигнат това обаче, разработчиците имаха доста трудна задача. Divo трябваше да бъде значително по-различно от Chiron и да бъде още по-ексклузивно и спортно, без да се компрометира с комфорта.

Работата отне на специалистите една година, като в това време те проектираха, създадоха и тестваха колата на писти, включително и на Нюрбургринг. По време на тестовете Divo измина повече от 5 000 км и показа максимална скорост от 380 км/ч. Инженерите също работят усилено по окачването и шасито, докато стигат до извода, че не може да бъде по-добре.

Divo трябваше да е по-лек от Chiron. За да загубят 35 килограма, разработчиците инсталират по-леки джанти и ново покритие на интеркулера от въглеродни влакна. В допълнение, хиперколата е оборудвана с по-лека аудио система и са намалени броя на отделенията за съхранение на багаж.

Дизайнерите създават по-агресивен външен вид и разработват аеродинамика, благодарение на която получават допълнителни 90 килограма сила на натиск към асфалта. От Chiron, ексклузивният хиперкар получи 8-литровия двигател W16, като мощността му е 1 500 к.с. Според компанията те са успели да създадат „истински шедьовър“, който ще бъде издаден в тираж от само 40 броя. И този шедьовър струва 5 милиона долара.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини