24 Април, 2020 11:20 8 829 15

Bugatti пусна новия си модел за $5 млн.

  • bugatti-
  • divo
Bugatti пусна новия си модел за $5 млн. - 1

Общо ще бъдат произведени 40 автомобила Bugatti Divo, които вече са получили титлата "най-вълнуващите и изключителни хиперкари на нашето време". За да постигнат това обаче, разработчиците имаха доста трудна задача. Divo трябваше да бъде значително по-различно от Chiron и да бъде още по-ексклузивно и спортно, без да се компрометира с комфорта.

Работата отне на специалистите една година, като в това време те проектираха, създадоха и тестваха колата на писти, включително и на Нюрбургринг. По време на тестовете Divo измина повече от 5 000 км и показа максимална скорост от 380 км/ч. Инженерите също работят усилено по окачването и шасито, докато стигат до извода, че не може да бъде по-добре.

Bugatti пусна новия си модел за src="https://cdn4.focus.bg/fakti/photos/original/c8b/bugatti-pusna-novia-si-model-za-5-mln-2.jpg млн.

Divo трябваше да е по-лек от Chiron. За да загубят 35 килограма, разработчиците инсталират по-леки джанти и ново покритие на интеркулера от въглеродни влакна. В допълнение, хиперколата е оборудвана с по-лека аудио система и са намалени броя на отделенията за съхранение на багаж.

Дизайнерите създават по-агресивен външен вид и разработват аеродинамика, благодарение на която получават допълнителни 90 килограма сила на натиск към асфалта. От Chiron, ексклузивният хиперкар получи 8-литровия двигател W16, като мощността му е 1 500 к.с. Според компанията те са успели да създадат „истински шедьовър“, който ще бъде издаден в тираж от само 40 броя. И този шедьовър струва 5 милиона долара.

Bugatti пусна новия си модел за src="https://cdn4.focus.bg/fakti/photos/original/914/bugatti-pusna-novia-si-model-za-5-mln-3.jpg млн.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Буби

    16 12 Отговор
    Къде мога да поръчам това возило? Имсме едно за 1 милион долара в Лос Анжелис, Бугати Чирон, щерката да си го кара тсм. А това ще го купим за България с идеите от ЕС, да кара детето бързо за да не го достига Короната. И ние сме хира с нормални изисквания към живота.

    Коментиран от #4

  • 2 Доку Доку

    5 0 Отговор
    perfect timing - бравос
  • 3 Интересно ми е........

    16 2 Отговор
    От шопите кой пръв ще си го купи ?
  • 4 bsp bkp

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бачо Буби":

    при кака ти коронелия техноимпексова
  • 5 Шаси от

    10 20 Отговор
    Пасат с по-мощен двигател. Нищо в сравнение с Е36-цата ми.
  • 6 сектант

    16 0 Отговор
    Кристиано Роналдо ще го купи след 3..2.....1..
  • 7 ПШНЛХПДРС

    7 3 Отговор
    газово има ли ?
  • 8 type-R

    8 0 Отговор
    Изписали са типичните глупости които може да се прочетат само в немско автосписание. "работили усилено" "агресивен капак" "по-голямо" "с 2 мм повече" място" на задните седалки" ккво значи2мм повече мястобе!) "комфортен спорт" (що за оксиморон!) И как, по дяволите, се проектира цяла кола за 1 година, когато на хората им трябват 5-10!
  • 9 Японеца

    5 0 Отговор
    В БГ, ориз. Боб, леща и картофи! Мигайте, роби!
  • 10 Бай Ганя

    3 0 Отговор
    Интересуват ме само автомобили Нов Внос.
  • 11 Реплика

    3 4 Отговор
    А пък Тесла е на светлинни години от Бугати.
  • 12 Тесла

    5 1 Отговор
    Тесла е опит за кола. Играчка, която се изхвърля при първата повреда. Предпочитам китайска кола пред китайска кола с американска емблема на някъв ентусиаст с пари
  • 13 9857

    5 3 Отговор
    Имах възможност преди време да огледам по-отблизо две бугатита...
    - Признавам си въобще не ми допадна тази кола, особено от вътре.
    Шофьора е твърде ниско разположен - Буквално на асфалта. Таблото продължава да е същата боза, особено конзолата.
    Дори и да имам излишни пари пак не бих я купил. - Не ми харесва!

    Коментиран от #15

  • 14 Батистута

    0 0 Отговор
    Къде мога да си го поръчам тоя звер, за колекцията оти у наше село веке имаме,, Широн,, и Вейрон сега ни требе и Diva...
  • 15 Кондор

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "9857":

    Прав си и на мен не ми харесва, мазерати гран туризмо е по конфортна...