Отидете към основна версия

4 505 35

Tesla намали цената на китайските Model 3 с 10%

  • електромобили-
  • китай-
  • model3-
  • tesla-
  • мъск

В петък Tesla заяви, че е намалила с 10% началната цена на произведените в Китай Model 3, за да се класира за субсидии на най-големия автомобилен пазар в света. Това предаде Autoblog.

Tesla, която започна да доставя електромобили от своята фабрика в Шанхай за 2 милиарда долара през декември, заяви в изявление, че е намалила началната цена на своите седани Standard Range Plus Model 3 до 271 550 юана ($ 38 463), след като е получила субсидии в размер на 20 250 юана на кола.

Припомняме, че още през 2015-а Китай обяви плановете си да прекрати стимулирането на покупка на електрически превозни средства тази година. През март обаче страната реши да удължи субсидиите, като те вече се прилагат само за електромобили, струващи по-малко от 300 000 юана.

Квалифицирането за премии от страна на Tesla трябва да повиши обема на продажбите на Model 3 в забавената китайска икономика, която все още се бори да се възстанови от глобалната здравна криза.

Агресивните призиви на изпълнителния директор на американската компания Илон Мъск за рестартирането на бизнес активността след коронавируса подтикнаха някои инвеститори да се замислят дали производителят на електромобили е толкова стабилен, колкото предполагат финансовите му резултати за първото тримесечие.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.

Свързани новини