Отидете към основна версия

13 Януари, 2011 12:46, обновена 13 Януари, 2011 12:46 10 049 48

Chrysler 200 става Lancia Flavia

  • lancia-
  • chrysler

На провеждащото се в момента автомобилно изложение в Детройт стана ясно, че всички слухове за бъдещите модели на Lancia могат да се окажат верни. Италианската марка има намерение да покаже през пролетта в Женева няколко нови модела, които ще попълнят гамата й.

В Детройт представители на Lancia разказаха, че освен новия флагман Thema, който ще се прави на базата на Chrysler 300, италианците ще представят и още една собствена версия, която ще се базира на модела Chrysler 200.

Този модел ще се предлага на пазара във версии седан и кабриолет и ще замести в Европа Sebring. Генералният директор на FIAT Серджо Маркионе заяви в Детройт, че новият Chrysler 200 съвсем скоро ще дойде на Стария континент и най-вероятно ще носи името Flavia.

Експертите считат, че в европейската версия на модела ще има само няколко незначителни стилистични изменения в сравнение с американския донор. Основните разлики ще са свързани с фирмената за Lancia радиаторна решетка и нова евро-версия на броните.

Генералнишят директор на Lancia-Chrysler Оливие Франсоа каза пред журналисти, че за разлика от американския Chrysler 200 Flavia ще се оборудва с механична скоростна кутия и с дизелов двигател. Той каза още, че "крайслеризацията" на Lancia ще продължи с ван на базата на Voyager, който ще се появи в Европа през тази година заедно с Thema.

По-малкият седан на базата на Chrysler 200 ще започне да се продава в Европа през 2012 година. По този начин Lancia ще запълни празните места в гамата си над модела Delta. Предвижда се още в Женева да бъде показан и наследник на Ypsilon.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини