Отидете към основна версия

25 264 27

Новият супер всъдеход Range Rover

  • land rover-
  • range rover

 

Компанията Land Rover официално представи нови снимки и информация за новото поколение на флагмана Range Rover. Четвъртата генерация на модела беше показана на специално закрито за широката публика мероприятие в Лондон.
 
Външността на новия всъдеход беше напълно разкрита още в средата на миналия месец, като автомобила показа едно ново лице, впечатляващо с доста свежи детайли, като в същото време зарази ъгловатия си силует.
 
Много от интересните новости се намират в салона на автомобила. От тях трябва да се отбележи уникалната аудио система  Meridian, иновационният четиризонален климатроник и навигационната система с 8-инчов дисплей.
По-важното, което разкриха представителите на британската марка Land Rover обаче е свързано с двигателите на новата генерация на Range Rover.  Моделът стартира с един бензинов и два дизелови мотора.
 
Топ-агрегатът е с работен обем пет литра. Този турбо бензинов мотор е V-образен и притежава мощност от 510 к.с. Благодарение на него новият всъдеход Range Rover може да ускори от 0 до 100 км/ч. за 5.1 секунди.
 
Дизелите ще бъдат представени от трилитров TDV6 с мощност 258 к.с. и от 4.4-литров SDV8 с 339 коня. Моторите ще работят съвместно с осемстепенна автоматична трансмисия. През 2013-а се предвижда и появата на дизелов хибрид.
 
Другото, което разкриха от компанията е цената на иновацията. Новият флагман на Land Rover в изпълнение Vogue ще струва 71 295 паунда, което е приблизително около $114 000. Официалната премиера ще е в края на месеца в Париж.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини