Отидете към основна версия

7 436 33

Официално: M3 и M4 идват през септември с 510 к.с.

  • bmw-
  • m3-
  • m4-
  • competition-
  • pure

Тази седмица шефът на M-подразделението на BMW Маркус Флаш отговори на редица въпроси, зададени от феновете на автоконцерна, в своя Instagram акаунт. Например, той разкри, че M5 LCI (Life Cycle Impulse) ще бъде представен след няколко седмици, както и че M3 и M4 ще дебютират през септември. Това предаде Motor1.

Шефът на M-подразделението на BMW също така каза, че компанията е в последния етап на тестване на прототипите на M3 на Нюрбургринг, като допълни, че високопроизводителният седан ще се предлага както с шестстепенна механична скоростна кутия, така и с осемстепенна автоматична трансмисия с двоен съединител. Той уточни, че спортният седан ще има версии със задно предаване и задвижване на четирите колела, като за M4 са предвидени идентични конфигурации.

Също така, Маркус Флаш обеща, че двата високопроизводителни модела ще имат мощност "до 510 конски сили", което съответства на X3 M и X4 M Competition. Въпреки че не спомена колко ще бъде максималният въртящ момент, се очаква той да възлиза на 600 Нм - колкото при двата кросоувъра.

Струва си да се отбележи, че двигателят S58 в моделите Competition ще се предлага ексклузивно с автоматичната осемстепенна трансмисия и xDrive система за задвижване на четирите колела. Версиите с ръчна скоростна кутия на M3 и M4, наречени „Pure“, ще бъде само със задно предаване. С други думи, купувачите трябва да избират или ръчни скорости, или двойно задвижване. Очаква се да се появят и по-горещи версии като M3 CS, както и CSL модел, но това ще се случи по-късно в жизнения цикъл.

BMW ще стартира производството на новите M3 и M4 през ноември, като доставките са планирани да започнат в началото на следващата година. По-късно през 2021-а ще се появи и M4 кабриолет.

Междувременно новото поколение на BMW 4er ще дебютира на 2 юни заедно с модела M440i M Performance.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.

Свързани новини