Отидете към основна версия

7 258 86

Honda продаде серията Civic Type R Limited Edition за четири минути

  • honda-
  • civic type r-
  • limited edition

Купувачите дори не знаеха цената на лимитирания високопроизводителен хечбек

В Канада Honda пусна на пазара само 100 бройки от Civic Type R Limited Edition, предлагайки резервации за тях чрез онлайн портал на 21 май. Впечатляващото е, че всички екземпляри бяха разпродадени за 4 минути, като купувачите дори не знаеха цената на лимитирания високопроизводителен хечбек. Единственото, което трябваше да направят, беше да внесат депозит от 1000 долара. Това предаде Motor 1.

"Очаквахме интересът към лимитираното издание на хечбека да бъде висок, тъй като Civic Type R е популярен и се наслаждава на силна и лоялна фен база. Фактът, че серията е ограничена, прави автомобилът още по-желан, но дори ние бяхме приятно изненадани колко бързо се разпродадоха всички екземпляри“, каза вицепрезидентът на Honda Canada.

Civic Type R Limited Edition се предлага в ексклузивен цвят Phoenix Yellow с гланцово черно покритие на покрива, огледалата и въздухозаборника на предния капак. Хечбекът е оборудван с олекотени алуминиеви джанти BBS, а гумите са Michelin Pilot Sport Cup 2.

Ограничената серия се възползва от всички актуализации на обновения Civic Type R, като например подобрената спирачна система. В салона е поставен волан, обшит с алкантара, а окачването и скоростната кутия са получили нови настройки.

Промени по двигателя не са предприети. Civic Type R Limited Edition е оборудван с 2.0-литров четирицилиндров турбомотор, който генерира максимална мощност от 306 к.с. и 400 Нм максимален въртящ момент. Единствената опция за трансмисия е 6-степенна ръчна скоростна кутия. 

Японският автоконцерн ще пусне 600 бройки от Civic Type R Limited Edition в Щатите. Освен това, ограничената серия е предвидена и за европейския пазар.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 20 гласа.

Свързани новини