Отидете към основна версия

5 857 14

Този концептуален Ford струва по-малко от нов iPhone

  • ford-
  • gt90-
  • via concept-
  • прототип-
  • концепция

Погледнете тази 31-годишна концепция на Ford, която струва по-малко от iPhone. Можете да закупите необичайния изложбен модел за едва 1 600 долара. По-конкретно става дума за Ford GT90 Via Concept, който дебютира на автомобилното изложение в Чикаго през 1990 година.

Прототипът представя тогавашната визия на инженери и дизайнери на марката за това как може да изглеждат серийните Ford-ове в бъдеще. Концепцията няма трансмисия и двигател, а воланът не е свързан с предните колела. За да завие колата те трябва да бъдат завъртени ръчно.

Корпусът е направен от фибростъкло. Колата е оборудвана с четири врати, от които само две се отварят. Концепцията има панорамен покрив, който е частично подвижен, а фаровете могат да се програмират индивидуално като фарове за мъгла или да работят като основни.

Вътре в колата има четири спортни седалки, тапицирани в сива, черна и тюркоазена кожа. Концептуалното табло е оборудвано със CD плейър. Автомобилът има бутони за климатроник и имитация на механична скоростна кутия. Сега Ford Via Concept се намира в Онтарио, Канада. 

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.

Свързани новини