Отидете към основна версия

5 452 16

ABT надгради новото Audi S8 до 700 к.с.

  • abt-
  • audi-
  • s8-
  • тунинг-
  • доработка

От 0-100 км/ч доработената лимузина ускорява само за 3,4 секунди

Audi Sport знае, че SUV автомобилите са най-предпочитаните в днешно време и именно заради това разшири продуктовото си портфолио, включвайки RS Q3, RS Q3 Sportback, SQ7, SQ8, RS Q8 и други. В същото време от Инголщат са наясно, че все още има важен сегмент от пазара, който се интересува от седани, поради което автоконцерна няма намерение да се отказва от този вид каросерия. Това предаде Motor 1.

Имайки предвид липсата на RS8 от продуктовото портфолио на Audi, най-високопроизводителната версия на премиум седана на марката безспорно е S8. Той съчетава в себе си целия лукс, който е присъщ за лимузина от най-висок клас, както и мощен двигател, който бихте очаквали да намерите в спортен автомобил. 4.0-литровият битурбо V8 агрегат доставя максимална мощност от 571 конски сили и 800 Нм максимален въртящ момент. Сега обаче немската тунинг компания ABT се захваща с новия S8, за да извлече още по-голяма производителност.

Крайният резултат след доработката е луксозен и наточен седан с максимална мощност от 700 к.с. и чудовищните 880 Нм максимален въртящ момент. От 0-100 км/ч високопроизводителната луксозна лимузина ускорява само за 3,4 секунди. При условие, че S8 е оборудван с опционалните керамични спирачки, тунингованият автомобил може да развие 270 км/ч. Тези стойности са доста впечатляващи, имайки предвид дължината и теглото на колата - 5 179 мм и 2 230 килограма.

ABT не предоставя пълни подробности за направените промени, но в основата на доработката е нов блок за управление на двигателя с настройка, която очевидно е по-агресивна от фабричната. Също така, тунинг компанията оборудва високопроизводителната лимузина с персонализиран 21-инчов комплект лети джанти, както и със заден спойлер от въглеродни влакна. Тези са фини визуални промени подсказват, че това не е обикновено Audi S8. Тунинг компанията не предоставя снимки на интериора, но със сигурност Start/Stop бутонът и лостът на скоростна кутия са оборудвани с емблема ABT.

За сега Audi не казва дали ще пусне на пазара S8 Plus, така че към момента ABT предлага достойна алтернатива.  

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 9 гласа.

Свързани новини