Отидете към основна версия

7 760 31

Тотал щета за новата Toyota Supra по време на пробно шофиране

  • toyota-
  • supra-
  • катастрофа-
  • сащ

Според очевидци, детайли от окачването са били на 30 метра от мястото на произшествието

Инцидентът е станал миналата седмица на Лонг Айлънд в Ню Йорк, на около два километра от дилъра на Toyota Millennium. Според The ​​Drive, двама души взели новата Supra за пробно шофиране и с висока скорост се блъснали в дърво. След удара предното дясно колело прелита над пътя.

Съдейки по снимките, колата очевидно не подлежи на възстановяване. Възможно е само да се свалят части отзад, като например светлини и задната врата. Местната противопожарна служба написа във Фейсбук, че пътникът в Toyota-та е бил заклещен в автомобила и след спасяването му е откаран в болницата със сериозни наранявания на крака.

Преди това обаче управителят на дилърския център каза, че водачът и спътникът му са невредими. Междувременно местните жители критикуваха инфраструктурата на местопроизшествието. Някои смятат, че това трасе не е подходящо за тестване на автомобили. „Изобщо не може да се използва за пробно шофиране на нещо различно от SUV.“, споделя един от местните.

Както отбелязват от The Drive, е много необичайно, че дилърът дава такава кола за тест без придружител. Потенциалните купувачи трябва, може би, да заемат мястото на пътника и колата да се управлява от кадър на компанията. Под капака на Supra се намира доста приличен трилитров редови шестак.

Моторът е с турбокомпресор, директно впръскване на гориво и система с променливи фази на газорапределение. Мощността му е 340 к.с., а максималният въртящ момент - 500 Нм. От нула до 100 спортният автомобил ускорява за 4.3 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. 

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.

Свързани новини