Отидете към основна версия

11 986 47

Новата S-Klasse идва през септември, V12 ще има

  • mercedes-benz-
  • mercedes-amg-
  • mercedes-maybach-
  • s-klasse-
  • w223

Пандемията от коронавирус принуди Mercedes-Benz да отложи на няколко пъти дебюта на следващия си флагман. Според директора развитието на марката Юрген Вайсингер обаче премиерата на новата S-Klasse вече е насрочена окончателно за началото на септември в Зинделфинген, където ще се произвежда моделът.

Пред сайта Mercedes-Fans Вайсингер разкрива, че разработката на W223 е започнала още през 2015 г. Седанът ще стане първият автомобил, базиран на изцяло нова платформа, която по-късно ще послужи и за основа на по-малките модели на компанията.

Новият флагман на Mercedes-Benz ще получи четири управляеми колела, благодарение на които радиусът на завой ще намалее с 1.2 м в сравнение с W222 въпреки по-големите габарити и удълженото с 4 см междуосие. Моделът ще се предлага със система за автономно управление от трето ниво на автономност (като в Tesla) с възможност за надграждане до четвърто, което не изисква намесата на водача в повечето пътни ситуации.

Почти всички модификации на W223 ще се оборудват с шест- и осемцилиндрови турбодвигатели. Ще има и няколко хибридни варианта с възможност за зареждане от битовата мрежа и пробег до 100 км само на ток. Легендарният V12 ще оцелее и за пръв път в историята на модела ще се предлага в комбинация с двойно предаване във върховата версия Mercedes-Maybach.

Серийното производство на W223 ще започне в началото на 2021-ва, а към средата на годината ще дебютира и Mercedes-Maybach.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.

Свързани новини