Отидете към основна версия

29 426 19

Швед монтира 27-литров V12 от танк на стара американска патрулка (ВИДЕО)

  • ford-
  • rolls-royce-
  • crown victoria-
  • meteor-
  • танк-
  • двигател-
  • v12

Ford Crown Victoria с право се смята за един от най-коравите автомобили в историята. Преди да бъде окончателно пенсиониран през 2011 г., класическият динозавър с каросерия върху шаси, грамаден V8 и и задно предаване доказва невероятната си здравина в продължение на повече от три десетилетия в автопарка на щатската полиция.

Ако има лека кола, която може да се справи с двигател от танк, това трябва да е именно Crown Victoria, вероятно си е помислил шведът Даниел Вернер, докато е търсел подходящ реципиент за 27-литровия си Rolls-Royce Meteor V12 от танк. Ентусиастът от Стокхолм купува бракувана американска патрулка от 2006 г. и започва да документира процеса на превръщането ѝ в изчадие с мощност 2 500 к.с.

Вернер е избрал и подходящо име, което казва достатъчно за полицейското минало на автомобила и новия му двигател - Meteor Interceptor. Шведът не планира да участва с колата в състезания, но смята да пробва да я ускори до 200 мили/ч (322 км/ч), макар че не разчита особено на успех заради ограниченията на архаичната конструкция.

За да може да издържи огромните натоварвания, седанът е претърпял сериозни модификации по предния кош и окачването. За подсилване на конструкцията Вернер е използвал детайли от пикап Chevrolet C10.

Първоначално шведът имал идея да монтира на старата патрулка 37-литров Rolls-Royce Griffon от изтребител Spitfire, но двигателят се оказал прекалено голям. Напредъкът на трансформацията на добрата стара Crown Victoria може да се следи на страницата на проекта във Facebook.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 76 гласа.

Свързани новини