Отидете към основна версия

15 247 37

Френската Opel Mokka е готова. Така ще изглеждат всички нови Opel-и (ВИДЕО)

  • opel-
  • mokka

Производството на субкомпактния кросоувър ще започне преди края на 2020 година

Opel публикува видео с главния изпълнителен директор на марката и кросоувъра Mokka от второ поколение. Във видеото можете да видите самата кола и някои от нейните детайли, които за първи път не са скрити под камуфлажна обвивка.

От видеото става известно, че новият Opel Mokka ще получи двуцветен цвят на купето - демонстрационният кросоувър е боядисан в зелено, покривът и предният капака са в черен цвят.

В допълнение, именно тази кола ще се превърне в първия производствен модел на марката, предната част на която е декорирана в новия корпоративен стил. В колата ще бъде инсталирана LED оптика, интегрирана в решетката.

Също така, новата Mokka ще придобие по-тънки задни светлини и голям надпис с името на модела на вратата на багажника. Второто поколение на Mokka ще бъде изградено на френската платформа Common Modular, на която са базирани Opel Corsa и Peugeot 2008.

Благодарение на използването на различна архитектура масата на новата Mokka ще намалее със 120 килограма, а твърдостта на каросерията ще се увеличи с 30 процента. Кросоувърът ще бъде оборудван с бензинови и дизелови турбо двигатели, както и с напълно електрически силов тракт.

Последният ще включва електромотор с мощност 134 конски сили и литиево-йонна батерия с 50 киловатчаса. Без презареждане, електрическата версия ще може да измине около триста километра.

Представителите на концерна трябва изцяло да декласифицират външния вид и да разкрият техническите характеристики на второто поколение на Mokka до края на лятото. Серийното производство на всички версии на кросоувъра ще започне преди края на 2020 година.

Новият модел ще влезе в продажба в началото на 2021 г. в Европа. Opel показа изображение на новата решетка, с която ще разполага Mokka, като именно тя ще бъде монтирана и на други модели на марката в последствие.

Благодарение на този нов стил, наречен Vizor, предната част на автомобила визуално комбинира решетка на радиатора, фарове и фирмено лого. В началото на юни бе съобщено още, че новото поколение на Mokka ще получи цифров кокпит Pure Panel.

Този клъстер ще показва само необходимата минимална информация. Според инженерите новата технология ще позволи на водача да поддържа перфектния баланс между дигитализацията и интуитивното управление.
 

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 36 гласа.

Свързани новини

  • Това е новия най-голям Opel

    Новото поколение Opel Grandland е разсекретено. Моделът се отърва от префикса X след актуализацията през 2021 г. и сега е време за смяна на поколениет ...
    23.04.2024
    2 014
    7
  • Подробно за възроденият Opel Frontera

    Opel представи новата Frontera в Рюселсхайм само няколко дни след изтичането на първите снимки. Макар че подробните спецификации все още не са публику ...
    09.04.2024
    1 956
    21
  • Ето я новата Opel Frontera

    Изображение на новия Opel Frontera се появи в интернет. Вече ви информирахме, че известния модел скоро ще бъде възроден в нов формат - той ще дебютира ...
    07.04.2024
    6 757
    31
  • Irmscher показа екстремен Opel Astra

    Irmscher представи Astra OPC X-treme. Тунингованата версия е вдъхновена от Световния рали шампионат и неговите WRC автомобили. От пръв поглед ясно се ...
    26.03.2024
    2 573
    11
  • Opel разкри повече за новите си „джипове“

    Наскоро Opel разпространи прессъобщение, в което изтъква богатата си гама от напълно електрически автомобили, но това, което привлече вниманието на мн ...
    08.03.2024
    1 923
    4