Отидете към основна версия

4 834 12

Знаете ли коя е най-готината и най-скъпа Чайка

  • gaz-14-
  • чайка-
  • тунинг-
  • rida

Става дума за тунигована през 1993 година, лимузина GAZ-14

Преди няколко дни ви разказахме за едно руско тунинг студио, като повод за материала беше изготвената от тях удължена и свръх луксозна версия на всъдехода на Toyota - Land Cruiser 200.

Именно това руско студио, носещо абревиатурата RIDA е направило преди години най-готината и най-скъпа лимузина Чайка. Става дума за модела GAZ-14, който е финализиран през 1993 година.

Външният вид на Чайка-та е почти същия, като единствената по-основна разлика се открива в летите джанти, които са заимствани от Chevriolet Impala. Основните усилия обаче, са концентрирани върху интериора.

Салонът на и без това луксозната лимузина е завършен от тунинг специалистите със скъпа кожа и дърво. Сгъваемите седалки, които принципно са разположени обратно на движението са премахнати и на тяхно място са инсталирани телевизор с видеорекордер, издърпваща се маса и ефектни рафтчета.

Водачът е разделен от задния отсек с прибиращ се полупрозрачен панел. Компанията изработва само два екземпляра, които се характеризират с идентична, свръхлуксозна за времето си, интериорна декорация. 

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 19 гласа.

Свързани новини