Отидете към основна версия

4 640 14

Коронавирусът затвори амбициозна автомобилна марка

  • byton-
  • електромобили-
  • коронавирус

В началото на годината компанията Byton заговори за амбициозните си планове за завладяване на планетата. Основната ударна сила бе съсредоточена в електрическия кросоувър M-Byte, впечатляващ с огромен 49-инчов дисплей (размери 125x25 сантиметра).

Подобен "супер телевизор" изглеждаше, разбира се, грандиозно..., но новата компания не можа да оцелее след кризата. Сега стана известно, че амбициозния стартъп спира дейността си и освобождава служителите си.

Засега обаче не се говори за ликвидация. Става дума за спирането на дейността за шест месеца. Но е пределно ясно, че след тази "ваканция" компанията едва ли ще се съживи.

Ще припомним, че от Byton бяха планирали да започнат да продават автомобилите си по целия свят, дори и в Европа. Предполагаше се, че през втората половина на 2020 година поръчките за M-Byte ще започнат да се приемат със стартова цена от 45 хиляди евро.

Те искаха да продават автомобили по нова схема - купувачите трябваше да поръчват коли онлайн, но тази своеобразна революция, както е видно, няма да се случи, а основната причина е ясна - пандемията от коронавирусната инфекция.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини