Отидете към основна версия

7 333 27

"Нормални" двигатели за най-бързата Skoda

  • skoda-
  • octavia-
  • rs-
  • бензинов двигател-
  • дизелов двигател

Четири месеца след дебюта на хибридната версия на Skoda Octavia RS, компанията извади наточени модификации с бензинови и дизелови двигатели

Четири месеца след дебюта на хибридната версия на Skoda Octavia RS, компанията извади наточени модификации с бензинови и дизелови двигатели. Обърнете внимание, че във външния дизайн новата Skoda Octavia RS изглежда почти по същия начин, като представената по-рано хибридна версия на RS iV, с изключение на липсващия люк на предния калник за презареждане с ток.

Бензиновата Octavia RS ще бъде оборудвана с двулитров TSI турбо двигател, който произвежда 245 к.с. и 370 Нм въртящ момент. С бензиновия двигател ще работят шестстепенна ръчна скоростна кутия или седемстепенна роботизирана DSG трансмисия, като момента ще се предава изключително на предните колела. Такъв автомобил ще ускорява до скорост от 100 км/ч за 6.7 секунди, а максималната му скорост ще е 250 км/ч.

В дизеловата версия новата Skoda Octavia RS ще получи двулитров TDI агрегат с мощност 200 к.с. и 400 Нм максимален въртящ момент. Това е най-продуктивният дизелов двигател, който някога е бил монтиран на този модел. Основното оборудване на дизеловата модификация има задвижване на предните колела, но срещу допълнително заплащане ще може да се поръча система за задвижване на всички колела AWD.

Също така дизеловата Octavia RS ще е оборудвана само с роботизирана трансмисия DSG. С задвижването на всички колела такъв автомобил е в състояние да набере първите 100 км/ч за 6.8 секунди, а максималната му скорост е 243 км/ч. И двете версии на новата Skoda Octavia RS се предлагат с прогресивно управление и спортно окачване. Срещу допълнителна такса ще се предлага опционалното електронно адаптивно окачване с динамично управление на шасито.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини