Отидете към основна версия

4 632 32

Четирицилиндров мотор под капака на BMW 7er

  • bmw-
  • 7er-
  • 728i-
  • m750i-
  • m770i

Компанията BMW ще разшири двигателната гама на своя флагман BMW 7er. Логично там ще присъстват новите спортни агрегати от серията M Performance, но по-интересното е, че под капака на седмата серия ще се монтира и четирицилиндров бензинов мотор.

Информацията не е официална и беше тиражирана от сайта BimmerToday. Според специалистите в бранша обаче това е напълно възможно. Бензиновият четирицилиндров агрегат ще е снабден с турбокомпресор и ще достига максимална мощност от 245 конски сили.

Заради доста голямото тегло на автомобила е предвиден и помощен електромотор, който ще работи съвместно с малкия четирицилиндров агрегат. Електродвигателят ще помага на тежкия седан при необходимост от резки ускорения. Според BimmerToday тази модификация ще се нарича 728i.

Ще припомним, че Mercedes-Benz също подготвя четирицилиндрова S-Klasse, а другият основен конкурент на BMW - марката Audi - вече има подобен модел. Става дума за хибридното A8, което разполага с двулитров турбомотор с мощност 211 конски сили и електродвигател, който добавя още 54 коня.
 
"Седмицата" с пакет M Performance пък ще носи обозначението M750i. Тази версия ще разполага с 4.4-литров V-образен осемцилиндров двигател с два турбокомпресора и мощност 450 к.с. Въртящият момент ще се предава и на четирите колела чрез фирмената система xDrive.
 
От стандартното 750i тази версия ще се отличава по доработеното шаси, пренастроеното кормилно управление и по-агресивния аеродинамичен обвес. Салонът също ще се отличава от този на 750i. Следващата генерация на BMW 7er пък ще има и версия M770i xDrive.

Тя обаче ще се появи след три-четири години. Моторът ще е четирилитров осмак, който също ще е снабден с два турбокомпресора. Мощността му ще е 475 конски сили, а максималният въртящ момент - 650 Нм. Автомобилът ще се оборудва и с въглеродно-керамични спирачки.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини