Отидете към основна версия

5 283 20

Служители на Ford искат автоконцернът да спре да произвежда полицейски автомобили

  • ford-
  • полиция-
  • полицейски автомобил

Това е първият голям автоконцерн, който се изправя пред вътрешен натиск да промени отношенията си с американската полиция

Група от служители на Ford са поискали от ръководството на компанията да преосмисли ролята си в доставката на превозни средства на правоприлагащите органи на фона на нарастващото расово напрежение. Това е първият голям автоконцерн, който се изправя пред вътрешен натиск да промени отношенията си с американската полиция. Това предаде Autoblog. 

Detroit Free Press съобщи, че приблизително 100 служители на компанията, които са загрижени относно връзката на Ford с правоохранителните органи в САЩ, са написали писмо до ръководството на автоконцерна. То е вследствие на съобщението, изпратено до персонала на компанията в началото на юни, призоваващо работниците да представят предложения за справяне с расовата и социалната несправедливост. 

"Няма съмнение, че тежестта на тези предизвикателства несъразмерно пада върху черната общност. Видяхме това несъответствие сред заразените от Covid-19 членове на собствения ни екип и наследството от икономическите различия в родния ни град Детройт. Болка е, че много от членовете на нашия екип отдавна са усещали расовата и социалната несправедливост в ежедневието си", заявиха изпълнителният директор на Ford Джим Хакет и председателят на борда Бил Форд-младши.

"Няма лесни отговори. Не се интересуваме от повърхностни действия. Това е нашият момент да се ангажираме и да създадем справедлива и приобщаваща култура, каквато нашите служители заслужават", допълниха Форд и Хакет.

Ford доставя преобладаващото мнозинство от полицейски превозни средства на почти всяко ниво на управление на американските агенции. Според информацията, Хакет е коментирал, че автоконцернът няма планове да промени това. 

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.

Свързани новини