Отидете към основна версия

7 749 48

Три мотора, двойно предаване и 400 коня за новия Civic Type R

  • honda-
  • civic-
  • type r

Инженерите на Honda вече са избистрили концепцията за следващото поколение на Civic Type R. Горещият хечбек ще получи хибридна силова установка и четири задвижващи колела, съобщава японското издание BestCarWeb.

Тримоторната схема ще позволи на Honda да се възползва от предимствата на системите за векторизирано подаване на въртящия момент към всяко от задните колела, а в изцяло електрически режим новият Civic Type R ще бъде със задно предаване. Системната мощност на хибридната установка на базата на 2.0-литров турбодвигател с 340 к.с. и 400 Нм ще надхвърля 400 коня, но ще може лесно да се увеличава с надграждане на електрическата част.

Сложната архитектура на силовата установка, близка до тази на суперкара NSX, ще оскъпи значително Civic Type R. Точно по тази причина инженерите на Ford, които планираха подобна схема за Focus RS, се отказаха от проекта заради икономическата му нецелесъобразност. Преходът от предно към двойно предаване означава, че Civic Type R вече ще се съревновава с най-мощните немски хечбекове като Volkswagen Golf R, Audi RS3 и Mercedes-AMG A45.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.

Свързани новини