Отидете към основна версия

7 584 24

Новото Peugeot 3008 ще бъде крос купе

  • peugeot-
  • 3008

Купувачите предпочитат стилни, а не практични автомобили - до този извод са стигнали от Peugeot след проучване на потребителските нагласи. Според главния дизайнер на френската марка Жил Видал това е достатъчно основание за промяна в имиджа на кросоувъра 3008, чието следващо поколение ще има по-спортна и ефектна външност, оставяйки практичността за големия 5008.

"3008 не се купува от семейства. Избират го двойки, които все още нямат деца или те вече са пораснали", обяснява Видал пред британското сп. Auto Express.

Следващото Peugeot 3008 най-вероятно ще остане с пет врати, но ще получи полегата линия на покрива и ще пожертва част от пространството в задната част на салона в името на по-динамичен силует. Така според французите моделът вече ще се бори за клиенти не с Nissan Qashqai или Ford Kuga, а с по-скъпия и престижен Range Rover Evoque, но на по-поносима цена.

Третата генерация на 3008 ще бъде построена на обновената платформа EMP2 V4. Това означава, че ще продължи да се оборудва с двигатели с вътрешно горене, но с възможност за добавяне на мека хибридна система с напрежение 48 волта, разработена в сътрудничество с Punch Powertrain. Ще има и изцяло електрическа модификация с мощност 134 к.с. и батерия с капацитет 50 кВтч.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.

Свързани новини