Отидете към основна версия

30 253 24

Най-интересното от автосалон "Пловдив 2012"

  • автосалон-
  • пловдивски панаир

 

Тази година панаирът в Пловдив беше важен за вносителите на автомобили, защото икономическата криза се усеща доста осезаемо в този бранш. Въпреки това обаче не всички автомобилни марки взеха участие на автосалона в Пловдив, а доста от изложителите се оплакаха от по-слаб интерес. От популярните автомобили у нас, на изложението в града под тепетата липсваха марки като Audi, Volkswagen, Toyota и BMW.
На засилен интерес от страна на посетителите традиционно се радваха марките от т.нар. премиум бранд. Тази година те бяха Mercedes-Benz, Infiniti и Maserati. Най-интересен модел от тези три марки беше новата A-Klasse на щутгартци. Щандът на Great Wall също се радваше на голямо внимание. Хората от Litex Motors подариха автомобил Voleex C10 и демонстрираха основната си продукция, като акцентите бяха новия SUV Hover H6 и  Voleex C20 и C30.
Корейците от KIA и Hyundai показаха своите новости в Пловдив, като интерес представляваше комби-версията на новата KIA C'еed и нейната 10-годишна гаранция. Трите френски марки Renault, Peugeot и Citroen също присъстваха на автосалона в Пловдив. Peugeot наблегна на своите дизелови хибриди, а Renault - на новите версии на Megane. Citroen показа кросоувъра C4 Aircross.
Японското производство беше представено в лицето на Mazda Nissan и Honda, но посетителите не можаха да зърнат нито новото CR-V, нито новата Mazda6. За сметка на това, паралелно със световната премиера в Париж, феновете на Dacia имаха възможността да видят в Пловдив новото попълнение Dokker. Nissan пък впечатли със специалната серия Juke Shiro, който се отличава с цветови комбинации и оборудване.
На салона присъстваха още марките Volvo, които акцентираха на V40, Fiat, Alfa-Romeo, Skoda и Mitsubishi, но те не предложиха на посетителите в Пловдив нещо ново и демонстрираха основно стандартната си продукция. На изложението в Пловдив за първи път беше показана зарядна станция за електромобили. Автомобилното изложение в града под тепетата ще продължи до 29 септември. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини