Отидете към основна версия

10 182 18

Оправдаха наследника на Red Bull за убийството на пътен полицай

  • ferrari-
  • red bull-
  • катастрофа-
  • полицай-
  • ворают юуувидхиа

Тайландската прокуратура сне всички обвинения срещу внука на основателя на бизнес империята Red Bull, който уби полицай в катастрофа през 2012 г., съобщава Autoblog.com. Ворают Юуувидхиа блъснал моторизираното ченге със 110 мили/ч (177 км/ч), влачил го десетки метри и избягал от местопроизшествието.

Семейството на Воряют, по-известен с прякора си Боса и бурния си плейбойски стил на живот, притежава половината от Red Bull. Според сп. Forbes Юуувидхиа са една от най-богатите фамилии в Тайланд със състояние $20.2 млрд. (€17.3 млрд.).

Катастрофата станала на 3 септември 2012 г. в центъра на Банкок, където Воряют се вихрел с "ферарито" си. Полицаите проследили диря от спирачна течност до имот на семейство Юуувидхиа, което първо се опитало да обвини един от шофьорите си. Малко по-късно обаче Воряют се предал доброволно, само за да бъде освободен още същия ден срещу гаранция от $16 000 (€13 725).

Семейството на загиналия подполковник Танаут Сангуасук признава, че е получило компенсация от 3 млн. бата (около €81 000), за да не съди Воряют Юуувидхиа. Оправдаването на младия богаташ обаче предизвика широко обществено недоволство в Тайланд заради демонстрираната недосегаемост на заможни и известни личности, състоянието на съдебната система и неспособността на полицията да защити интересите на служителите си.

 

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.

Свързани новини