Отидете към основна версия

10 331 24

Сляп канадец прогледна и моментално си купи Corvette

  • chevrolet-
  • corvette-
  • слепец-
  • канада

Жител на канадската провинция Албърта прогледна за пръв път в 44-годишния си живот, изкара книжка и веднага си купи Chevrolet Corvette. Майк Шикеровски страдал от тежък зрителен дефект, но благодарение на експериментално лечение  успял да сбъдне детската си мечта да кара кола, разказва The Drive.

Майк се родил с нистагъм, патология, която се изразява в неволеви движения на очите с висока честота. Осцилациите достигали до няколкостотин в минута, което му пречело да фокусира и виждал само размазани образи.

Преди две години мъжът се съгласил да се подложи на експериментална операция в Калифорния, която възвърнала зрението му. Шикеровски веднага се записал на шофьорски курсове и взел книжка от първия опит, след което незабавно си купил яркожълт Chevrolet Corvette C7 Grand Sport.

Суперколата има същото окачване, каросерия и аеродинамичен пакет като пистовия Z06. Оборудвана е с 6.8-литров V8 от Stingray с мощност 466 к.с.

Близки и приятели се опитали да разубедят Майк от покупката на толкова бърз автомобил с аргумента, че повече щял да му отива скромен пикап, но той бил непреклонен. Прекарал цяла зима в гаража, за да преправи "корвета" по вкуса си, като с малко помощ от приятел не само сменил всички каросерийни панели и монтирал отварящи се нагоре врати, а "пипнал" и механиката.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 20 гласа.

Свързани новини