Отидете към основна версия

5 494 5

Представиха хардкор офроуд микробуса Torsus Terrastorm

  • офроуд-
  • микробус-
  • torsus-
  • terrastorm

Чешката компания Torsus, създадена от имигранти от Украйна, е известна само с един модел през последните няколко години - изключително суровият офроуд автобус, който е разработен на базата на шаси на камион MAN.

Сега компанията представи и по-лек модел, наречен Terrastorm, насочен предимно към частни клиенти. В основата на Terrastorm стои системата за задвижване на всички колела от Volkswagen Crafter, но серийният микробус е подложен на задълбочена преработка, която позволява на създателите да говорят за Terrastorm като независим модел.

Например, предното окачване използва модернизирани подпори McPherson с амортисьори Bilstein B6, докато задното окачване използва листови ресори Ironman 4x4 Load Plus, които са допълнени от амортисьори Profender Dakar. 

Разбира се, не може да мине и без високопроходими гуми с увеличен диаметър. В резултат просветът на Terrastorm достига 290 мм, а декларираните ъгли на атака са съответно 26 и 20 градуса.

Дълбочината, която офроуд машината може да преодолее, е 700 мм. В допълнение, автобусът е оборудван с алтернативен бодикит и интегрирана лебедка със сила до 5.5 тона. Силовият тракт на Terrashtorm се състои от двулитров дизелов двигател с мощност 176 к.с., шестстепенна механична или осемстепенна автоматична трансмисия и система за задвижване на четирите колела с блокиране на задния диференциал.

Създателите на Terrastorm планират да предложат микробуса в различни конфигурации с до 20 места, като всяка седалка е придружена от индивидуално осветление, вентилация и високоговорител. Предвидена е и семейна версия, в която Terrastorm се превръща в своеобразен офроуд мобилен дом. 

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.

Свързани новини