Отидете към основна версия

16 029 47

Така се стартира Mercedes-Benz W124, изоставен от 16 години (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • w124

Проектиран и произвеждан във времена, когато надеждността и издръжливостта имаха по-голяма тежест от сметките на счетоводителите, Mercedes-Benz W124 отдавна се ползва с реномето на автомобил с почти неизчерпаем ресурс. Поредното потвърждение за това идва от Естония, където местният ютюбър Flexiny се заема да съживи дизелов седан от модела след 16 години издевателства от природните стихии.

Автомобилът е в меко казано плачевно състояние, което изобщо не е учудващо предвид дългия период на "хибернация" в условията на балтийския климат. На места каросерията е прогнила, салонът е превзет от плесени, а под предния капак има толкова мръсотия, че двигателят изглежда като мумифициран.

След проверка на работните течности, раздвижване на клеясалите ролки и нов акумулатор обаче 32-годишният Benz се връща към живота. Дали това означава, че отново ще потегли по пътищата, е под въпрос предвид неизвестното състояние на скоростната кутия. Все пак, макар и не от раз, 2.0-литровият OM 601 D 20 със 72 к.с. успява да запали.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 67 гласа.

Свързани новини