Отидете към основна версия

18 821 20

Крупен бизнесмен купи пет Mercedes-а SLR McLaren наведнъж (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • slr mclaren

Автопаркът на агента по недвижими имоти е попълнен с три купета и два роудстъра

Американският агент по недвижими имоти Мани Хошбин купува петте SLR McLaren на Mercedes-Benz наведнъж, но поради натоварения си работен график той успява да се качи зад волана на суперкарите за първи път три месеца след покупката им.

Сега автопаркът на бизнесмена е попълнен с три купета на Mercedes-Benz SLR McLaren и два роудстъра. За първото си качване зад волана на тези автомобили Хошбин избра бяло купе, но не успя веднага да стартира двигателя - трябваше да търси ключа сред куп други ключове от всички си суперкари.

Хошбин заяви, че възнамерява да кара всяка от колите с две врати веднъж на две седмици и да изминава поне по няколко мили (малко над три километра) с тях. Според него подобен "график" му е бил препоръчан от дилъра на Mercedes-Benz, за да поддържа добре автомобилите.

Колекцията на американеца включва още два Bugatti Veyron, няколко McLaren-а, Rolls-Royce, Porsche Carrera GT, Pagani Huayra във версия Hermes, поръчана от Khoshbin, и Koenigsegg Agera RS Phoenix с части по каросерията, изработени от 24-каратово злато. Сред луксозните "европейци" има и един американски модел - електрическият автомобил Tesla Model X.

Mercedes-Benz SLR McLaren е продукт на сътрудничеството между германския гигант Mercedes-Benz и британската компания McLaren Automotive. Произвежда се от 2003 до 2009 година.

Суперкарът се задвижва от 5.4-литров V8 мотор с мощност 625 конски сили и 780 Нм въртящ момент. За ускорение от нула до първите "сто" на тези автомобили са им необходими 3.8 секунди. Максималната им скорост е 334 километра в час.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 26 гласа.

Свързани новини