Отидете към основна версия

8 882 44

Може ли Tesla да "гази" в дълбоки води (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model 3-
  • наводнения-
  • електромобили

Видеоклипове и кадри показват как Tesla Model 3 гази в дълбоката вода по наводнените китайски улици

Стопкадър: Twitter

Никога, никога не карайте в дълбока вода, освен ако не притежавате електромобил. Все още не е добра идея, но е възможно. В този случай става дума за появили се видеоклипове и кадри как Tesla Model 3 гази в дълбоката вода по наводнените китайски улици. Това предаде Motor 1.

Това не е първият път, в който виждаме как електромобил на Tesla е по-скоро лодка, отколкото кола. Преди няколко години изпълнителният директор на американската технологична компания Илон Мъск дори каза, че Model S "плава" достатъчно добре, за да се превърне в лодка за известно време. Той обясни, че можете да задвижите Tesla във водата чрез "тягата от въртенето на колелата“. Въпреки това, Мъск уточни, че това не е препоръчително. 

На видеото не изглежда, че тази Tesla Model 3 всъщност "плава", но няма съмнение, че кара в много дълбока вода. Изглежда, че електромобилът няма никакъв проблем с този вид препятствие, но не се знае дали ще има последвали трайни щети за колата.

Според Teslarati, компанията може дори да е работила върху гарантирането на допълнителна защита при наводнения за произведените в Китай Model 3. Кадри от Gigafactory 3 в Шанхай разкриха, че Tesla активно тества електромобилите си в наводнен район около фабриката.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 19 гласа.

Свързани новини