Отидете към основна версия

5 034 12

Bugatti показа първите изцяло завършени хиперкари Divo

  • bugatti-
  • divo-
  • chiron

От модела ще бъдат произведени само 40 екземпляра

Bugatti представи Divo през 2018-а в Пебъл Бийч, като от тогава не сме виждали хиперкара публично поради простата причина, че доставките все още не бяха започнали. Това обаче е на път да се промени, тъй като френският автоконцерн разкри първите изцяло завършени екземпляри от модела. Според Bugatti, това означава края на предизвикателно близо двугодишно разработване, завършило с изумителни резултати. Освен това, за свръх ексклузивния автомобилен производител Divo е нещо повече от хиперкар. Това предаде Motor 1.

„Divo стартира нова ера в Bugatti - ерата на модерното производство на каросерии“, каза шефът на марката Щефан Винкелман, наричайки хиперкара „изключително персонализиран шедьовър на автомобилното майсторство“. Тази нова ера позволява на Bugatti да променя и персонализира основната технология на автомобила, което компанията направи, превръщайки Chiron в Divo. Ограничаването на максималната скорост на модела до 380 км/ч даде свобода на френския автоконцерн в разработването на колата. Хиперкарът е оборудван с вече познатия от Chiron 8,0-литров W16 с максимална мощност от 1500 к.с.

Винкелман нарече Divo „визуално и технически независим модел“. Профилът на хиперкара е по-тънък, което го прави да изглежда "по-плосък и спортен" от Chiron. Въздухозаборниците на предния капак пък намаляват повърхността на автомобила и подобряват въздушния поток, докато нов спойлер генерира по-голяма притискаща сила. Спирачките на Divo се охлаждат от четири независими източника на въздух от всяка страна: отвори над предната броня, в предните калници, в радиатора и дифузьора пред гумите. 

Изменена е и формата на покрива, в който вече има въздухозаборници от тип NACA. Отзад, хиперкарът има дифузьор с четири накрайника. Задният спойлер пък е с 23% по-голям от този на Chiron и служи като въздушна спирачка. Също така, моделът е оборудван със стилни предни и задни светлини.

Bugatti планира да произведе само 40 екземпляра от Divo на цена от 5 милиона евро, която обаче може да се покачи в зависимост от желанията за персонализация на купувача. Дори и да имате желанието и парите да закупите този хиперкар, няма да можете, тъй като всички екземпляри вече са продадени. 

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.

Свързани новини