Отидете към основна версия

11 904 40

Ударено огледало и среден пръст за Tesla Model 3 от гневен моторист (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model 3-
  • моторист-
  • удар

Не за първи път мотористи проявяват агресия към електромобили на Tesla, но явно има причина за това

Стопкадър: Youtube

Този видеоклип, заснет в Лос Анджелис от системата с камери на Tesla – TeslaCam, улавя момента, в който гневен моторист решава да удари страничното огледало на Tesla Model 3 и след това показва среден пръст на шофьора на електромобила. Изглежда, че огледалото оцелява от удара, а агресорът бяга от мястото на инцидента. Това предаде Inside EVs.

Това не е първият път, в който виждаме как моторист нарочно удря страничното огледало на Tesla и няма да бъде и последният. В този случай всичко се случва толкова бързо и качеството на видеото е толкова лошо, че не може да се види регистрационният номер на нарушителя.

Обикновено, виждайки такова видео, първият въпрос, който бихме се запитали, е: Какво е направил шофьорът на Tesla-та, за да заслужи това? Е, в този случай не виждаме нищо нередно. Въпросната Tesla Model 3 се намира в лентата за превозните средства с висока натовареност (HOV lane), която е предназначена за мотоциклети, автобуси от публичния транспорт, въглеродно неутрални коли и автомобили с повече от двама пътници. Единственият проблем би могъл да бъде, че заради автопилота електромобилът захваща предимно дясната част на пътната лента. Това от своя страна кара моториста, движещ се между двете пътни ленти, което е абсолютно законно в Лос Анджелис, да си мисли, че Tesla-та го блокира да я изпревари.

Тази теория бе представена в коментарите на видео от друга подобна случка. Доказателството в нейна защита е фактът, че автопилотът на Tesla наистина „управлява“ електромобила в дясната част на пътната лента, като по този начин възпрепятства задминаването от страна на мотористи. Това, разбира се, не оправдава удара по страничното огледало, но може само да ни напомни, че все още не е дошъл моментът на напълно автономното шофиране и че трябва да внимаваме зад волана, без значение колко високотехнологична кола караме.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 13 гласа.

Свързани новини