Отидете към основна версия

9 544 32

Вижте как новият Golf GTI ускорява до 247 км/ч на аутобана (ВИДЕО)

  • golf gti-
  • mk8 golf gti-
  • vw-
  • volkswagen
Снимка: Youtube

Mk8 Golf GTI дава сериозна заявка, имайки предвид техническите му данни, които бяха представени тази година. Горещият хечбек на Volkswagen е оборудван с 2,0-литров четирицилиндров турбодвигател, който генерира 242 конски сили и 370 Нм максимален въртящ момент. Тази мощност се прехвърля на предните колела чрез шестстепенна ръчна или седемстепенна автоматична DSG трансмисия. 

За да добиете обаче по-реална представа за възможностите на осмото поколение Golf GTI, може да видите теста за ускорение на модела, проведен от Automann-TV на немския аутобан. Във видеото високопроизводителният хечбек ускорява от 0-100 км/ч за 6,3 секунди, а от 100-200 км/ч - за 15,5 секунди. 

VW не разкри официално максималната скорост на Golf GTI, но водачът от Automann-TV успява да развие 247 км/ч. 

Трябва да се отбележи, че тези стойности не са далеч от резултатите на предшественика на модела. Официално Mk7 Golf GTI Performance с автоматична DSG трансмисия развива от 0-100 км/ч за 6,2 секунди, докато максималната му скорост е ограничена на 248 км/ч.  

Въпреки че водачът на Automann-TV не успява да бие тези стойности във видеото, показано по-горе, трябва да се вземе предвид, че има няколко фактора, които биха могли да повлияят на резултатите.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 10 гласа.

Свързани новини