Отидете към основна версия

50 042 45

Най-бързото Audi в света

  • audi-
  • 100-
  • c4-
  • рекорд

Ако си мислите, че ще си говорим за някоя супер разработка на ново Audi, се лъжете. Става дума за един пенсионер, неговата страст към бързите скорости и естествено, солидните му финансови възможности. И докато пенсионерите у нас се чудят как да свържат двата края, вижте с какво се занимава собственикът на това 20-годишно Audi 100 (C4).

Въпреки че има възможност за нов автомобил, при това от рода на т.нар. спорткари, този възрастен човек решава да прибегне до сериозна доработка на своето старо Audi. След подобренията се стига и до Соленото езеро в Боневил, където доработеният автомобил достига рекордна скорост от 416 км/ч. Този рекорд го прави най-бързото Audi в света за всички времена. Максималната му мощност, измерена на колелата е 1 100 к.с.
 
Доста спонсори участват в този амбициозен проект, а някои от тях рекламират марките си с факта, че постигнатата скорост от 416 км/ч превръща Audi-то, което е произведено през далечната 1992 година, и в най-бързия седан в света. Ето и видеото, което удостоверява рекорда.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини