Отидете към основна версия

10 912 35

Продава се електромобил от... 1968 година

  • renault r10-
  • електромобил-
  • mars ii

Една обява за автомобил на старо, намиращ се в САЩ, щата Орегон, привлече вниманието ни. Става дума за електромобил, носещ името Mars II, който е произведен през далечната 1968 година.

Електрическата кола е направена на базата на популярното и у нас в миналото Renault R-10. Самият собственик на екзотичната електрическа кола твърди в обявата, че за модела се знае малко.

От информация в интернет пространството разбираме, че общо са произведени от 42 броя до 47 такива коли. Mars II е оборудван със 120-волтова система и може с едно зареждане да измине разстояние до 120 мили, което е почти 200 километра.

Максималната скорост на колата е 100 км/ч. Още нещо любопитно е, че батериите на колата могат да се заредят до 80% за 48 минути. Собственикът оценява своя Mars II на $5 800. И това въпреки факта, че колата не работи в момента.

Според него обаче, цялото оригинално шаси е непокътнато. С колата върви и техническа документация, и диаграми за процеса на работа, така че новият купувач има всички шансове да я приведе в движение.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.

Свързани новини