Отидете към основна версия

9 965 15

Skoda ще прави новия Volkswagen Passat

  • volkswagen-
  • passat-
  • skoda-
  • лифтбек

Възможно е класическият седан да бъде заменен от автомобил с голяма задна врата

Чешкият автомобилен производител Skoda работи върху разработването на актуализирано поколение на немския модел VW Passat с вътрешнозаводски код B9. Иновацията ще бъде малко по-голяма и по-практична от досегашния модел. Тази новина беше публикувана от немското издание на Auto Motor und Sport.

От информацията става ясно, че Skoda, дъщерно дружество на автомобилния гигант Volkswagen, отговаря не само за развитието на бъдещия Superb, но и за VW Passat, чието масово производство трябва да започне след три години. Също така стана известно, че през следващата есен ще бъде решено къде ще бъде построена производствената площадка, за да се реализира пускането на този модел.

Това могат да бъдат места като: Квасни (Чехия) и Братислава (Словакия). Актуализираният Passat ще може да се доближи до Skoda Superb не само технически, но и концептуално. Възможно е класическият седан да бъде заменен от автомобил с голяма задна врата, както се случи със Superb.

Може да се отбележи, че най-вероятно Passat ще бъде позициониран като класическа версия на комбито. Съвсем скоро промените трябва да бъдат одобрени от ръководството, което държи линиите на модела да останат консервативни. В крайна сметка, базираната в Волфсбург компания вече има стилно разклонение, което се нарича Arteon.

Междуосието и ширината на Passat ще се увеличичат, докато интериорът трябва да се фокусира върху пространството и практичността. По отношение на задвижването MQB платформата дава възможност, както за предно, така  и за задвижване на четирите колела. Дизелови и бензинови двигатели, които са проектирани като меки хибриди ще залегнат в основната двигателна гама на новия Passat.

Говори се още, че изцяло електрическо задвижване ще се появи по време на производствения цикъл. Ако новината се окаже истина, то това би било доста гениално решение, тъй като VW разчита на своя чешки партньор за помощ при производството на автомобили с ДВГ, тъй като е съсредоточил усилията си в производството основно на електромобили.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Свързани новини