Last news in Fakti

28 Август, 2020 10:25 9 948 15

Skoda ще прави новия Volkswagen Passat

  • volkswagen-
  • passat-
  • skoda-
  • лифтбек

Възможно е класическият седан да бъде заменен от автомобил с голяма задна врата

Skoda ще прави новия Volkswagen Passat - 1

Чешкият автомобилен производител Skoda работи върху разработването на актуализирано поколение на немския модел VW Passat с вътрешнозаводски код B9. Иновацията ще бъде малко по-голяма и по-практична от досегашния модел. Тази новина беше публикувана от немското издание на Auto Motor und Sport.

От информацията става ясно, че Skoda, дъщерно дружество на автомобилния гигант Volkswagen, отговаря не само за развитието на бъдещия Superb, но и за VW Passat, чието масово производство трябва да започне след три години. Също така стана известно, че през следващата есен ще бъде решено къде ще бъде построена производствената площадка, за да се реализира пускането на този модел.

Това могат да бъдат места като: Квасни (Чехия) и Братислава (Словакия). Актуализираният Passat ще може да се доближи до Skoda Superb не само технически, но и концептуално. Възможно е класическият седан да бъде заменен от автомобил с голяма задна врата, както се случи със Superb.

Може да се отбележи, че най-вероятно Passat ще бъде позициониран като класическа версия на комбито. Съвсем скоро промените трябва да бъдат одобрени от ръководството, което държи линиите на модела да останат консервативни. В крайна сметка, базираната в Волфсбург компания вече има стилно разклонение, което се нарича Arteon.

Междуосието и ширината на Passat ще се увеличичат, докато интериорът трябва да се фокусира върху пространството и практичността. По отношение на задвижването MQB платформата дава възможност, както за предно, така  и за задвижване на четирите колела. Дизелови и бензинови двигатели, които са проектирани като меки хибриди ще залегнат в основната двигателна гама на новия Passat.

Говори се още, че изцяло електрическо задвижване ще се появи по време на производствения цикъл. Ако новината се окаже истина, то това би било доста гениално решение, тъй като VW разчита на своя чешки партньор за помощ при производството на автомобили с ДВГ, тъй като е съсредоточил усилията си в производството основно на електромобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пилот на Ферари

    32 1 Отговор
    Нали щяха да го правят в България ? Или поне Борисов така разправяше .

    Коментиран от #5, #13

  • 2 пилот на Ферари

    21 10 Отговор
    Шкода макар и с по старите двигатели се оказаха по качествените изпълнители.
    И с по свеж дизайн от скучния Пасат.

    Коментиран от #14

  • 3 5247

    21 7 Отговор
    Ако искам Шкода , ще си купя Шкода , а не Passat правен от Шкода

    Коментиран от #15

  • 4 Бобо

    5 2 Отговор
    Точно така
  • 5 Иво

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "пилот на Ферари":

    Щеше да го направят ако Борисов не рекетираше.Затова не сключиха договора веднага,пък миналото лято караниколов излъга ,че Тесла ще строят завод в България.
  • 6 Кой68

    14 0 Отговор
    При тая обстановка-политическа и протести кой ще дойде? Квалифицирана работна ръка,а и къде да е завода?
  • 7 Вальоо

    5 5 Отговор
    То качеството им от край време е по-лошо и от това на Шкода,така че мисля че това е напредък. Да им е честито на попфолксвагенаджиите!
  • 8 Джулия

    6 5 Отговор
    Да вземат да им сложат еднакви емблеми на всички легени от ваген груп и без това само тя ги разграничава.

    Коментиран от #9

  • 9 Джулия е некомпетентна

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Джулия":

    Фолксваген Груп е най-големият производител в Европа и трети в света. Освен Ауди,Шкода и Сеат,негова собственост са Бентли и Ламборджини.

    Коментиран от #10

  • 10 Вальоо

    5 7 Отговор

    До коментар #9 от "Джулия е некомпетентна":

    То това не означава че не са легени? Само Бентли е хубава от изброените марки. Све друго е лещЪ.

    Коментиран от #11

  • 11 Хухуху

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "Вальоо":

    Кой знай какъв трошляк караш ама си много компетентен

    Коментиран от #12

  • 12 Вальоо

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хухуху":

    Ами какъвто и да е,със сигурност не е от ВАГ-а,щото щеше да е още по-голям трошляк :D Карал съм доста коли,и по-безвкусно нещо от попфолксваген няма (и братята му).
  • 13 Бойко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "пилот на Ферари":

    Казах, че ще се правят в сервизите. като си ги купите 2ра ръка след 10-15 години :)))
  • 14 Йо Несбьо

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "пилот на Ферари":

    Харесвам шкодите, още повече съм в Чехия, но материалите в интериора им могат да се повлияят от дезодорантите и химията за почистване. Колега със Супер 2 ми показа копчетата на навигацията и радиото, че са се свили и намачкали от дезодоранта. Да ги смениш - първо не продават само копчета, а цялото радио и второ, ще ти легне немалко излишни пари. Но ВАГ правят хубави машини. Шкода ги бива, сеат толедо или леон шофирах няколко пъти - беше като космически кораб и с приятно управление. Пасаторите също ми харесват, особено на по няколко месеца. Не ми се вярва чисто нов реактор докъм 3-годишен да даде фира, така че карам 3 години, продавам за €15000 и си вземам друг...Ако има смисъл, де!
  • 15 Кожен лекар

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "5247":

    Ще е 10 пъти по качествен отколкото да се прави в измир