Отидете към основна версия

19 941 83

10 стари автомобила с много голям пробег, които можете спокойно да купите (ЧАСТ II)

  • автомобилът на старо-
  • надеждни-
  • с голям

ЧАСТ I

Продължаваме сценките за надеждност на употребявани автомобили, които варират в зависимост от проучването, но ако погледнем само колите с голям пробег, най-издръжливите са приблизително едни и същи. Ето и останалите от десетката коли с много голям пробег, които можете спокойно да купите.

Mercedes SLK

Друг нестандартен автомобил, който постоянно е сред десетте най-надеждни коли втора употреба на възраст от 10 до 20 години е именно SLK. И всичко това благодарение на високото качество на изработка и относително опростения дизайн. Двигателите на модела от първо поколение бяха оборудвани с компресори, а 5-степенният автоматик се смяташе за почти вечен. Тези автомобили все още се намират по пътищата, но през годините на производство не са правени толкова много от тях, така че е трудно, но не и невъзможно, да се намери читав екземпляр.

Toyota RAV4

Девет от десет собственици на RAV4 никога не са срещали технически проблеми и това важи дори за автомобили от второ поколение, които се произвеждат от 2001 г. Останалите собственици се оплакват основно от електрическата система. Атмосферните двигатели с обем 2.0 и 2.4 литра могат да се нарекат вечни, а автоматиците - практически неразрушими. Поддръжката на окачването е скъпа, но от такава рядко има нужда.

Honda CR-V

Традиционно високите оценки за надеждност на марката Honda се осигуряват предимно от кросоувъра CR-V, който се грижи за поне 300 хиляди км без никакви проблеми. Дълги поредни години Consumer Reports го определят като лидер по надеждност в своя клас, а немският TUV непрекъснато го поставя в челната тройка сред автомобилите над 10 години. И накрая, в Русия CR-V е признат за най-надеждният използван автомобил, по-стар 15 години (според CarPrice).

Lexus RX

Както самата марка, така и нейният флагмански кросоувър държат върховите редици в американските рейтинги за надеждност в продължение на много години поред. Според J.D. Power Lexus RX е по-малко проблемен за собствениците, отколкото всеки друг автомобил. Показателят за надеждност на този кросоувър от самото начало е 95,35% и в продължение на много години това число почти не се променя. С голям пробег можете да вземете модели от второ и трето поколение, но само с атмосферни двигатели.

Toyota Camry

Уникалният автомобил, който няма равен в сегмента на новите бизнес седани в страни като САЩ и Русия, държи лидерството и на вторичния пазар. Но в Европа този модел не се продава успешно. American Consumer Reports твърди, че тези седани изминават повече от 300 хиляди километра без проблеми и нарича двигателите им (с изключение на V6 3.5) и трансмисиите "милионери". Пътищата в САЩ и Русия са пълни с много такива коли от пето (XV30) и шесто (XV40) поколение, които държат високи остатъчни стойности от години.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 33 гласа.

Свързани новини