Отидете към основна версия

11 016 27

Полицията в Лос Анджелис разпродава електрическите си BMW-та

  • bmw-
  • i3-
  • електромобил-
  • полиция

Полицейското управление в Лос Анджелис е взело решение да се отърве от автопарка си от BMW-та i3, съобщава Bimmer Life. Немските електромобили са се оказали напълно непригодни за нуждите на силите на реда.

BMW-тата са обявени за продажба от официалния дилър на марката, от който са закупени. Цените варират между $15 000 и $20 000 (€12 630 - €16 840). i-тройките са все още в гаранция и в много добро състояние.

Проектът за закупуване на електромобили за полицията в Лос Анджелис стартира през 2014 г., когато кметът на мегаполиса Ерик Гарсети подема инициатива за подмяна на автопарковете на общинските учреждения с екологични возила. Година по-късно полицията сключва договор с BMW за доставката на по 100 i-тройки годишно в продължение на три години.

Още след първите закупени електромобили обаче става ясно, че в споразумението са допуснати сериозни недомислия. Оказва се, че е поръчана модификация без спомагателен двигател с вътрешно горене, който да зарежда батерията в движение, а капацитетът на акумулаторите от 22 кВтч стига за изминаването на едва 130 км - смехотворен пробег за мащабите на Лос Анджелис.

Година по-късно BMW обнови i3 и обсегът на модела бе увеличен на 183 км, но и това не решава проблема. Повечето поръчани електромобили са изминали само по няколко хиляди, а в много случаи и по няколкостотин километра.

Електрическите BMW-та, разбира се, никога не са използвани като патрулки заради риска да спрат насред път заради изтощена батерия. Лосанджелиските полицаи обаче постоянно се оплакват от малкия автономен пробег дори при изпълнение на задачи на къси разстояния. Покрай електромобилите избухват и няколко скандала, след като служители са уличени в използването им за лични нужди. В един от тези случаи полицайка е засечена да ходи на маникюр със служебната i-тройка.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.

Свързани новини