Last news in Fakti

2 Септември, 2020 13:35 11 010 27

Полицията в Лос Анджелис разпродава електрическите си BMW-та

  • bmw-
  • i3-
  • електромобил-
  • полиция

Полицейското управление в Лос Анджелис е взело решение да се отърве от автопарка си от BMW-та i3, съобщава Bimmer Life. Немските електромобили са се оказали напълно непригодни за нуждите на силите на реда.

Полицията в Лос Анджелис разпродава електрическите си BMW-та

BMW-тата са обявени за продажба от официалния дилър на марката, от който са закупени. Цените варират между $15 000 и $20 000 (€12 630 - €16 840). i-тройките са все още в гаранция и в много добро състояние.

Полицията в Лос Анджелис разпродава електрическите си BMW-та

Проектът за закупуване на електромобили за полицията в Лос Анджелис стартира през 2014 г., когато кметът на мегаполиса Ерик Гарсети подема инициатива за подмяна на автопарковете на общинските учреждения с екологични возила. Година по-късно полицията сключва договор с BMW за доставката на по 100 i-тройки годишно в продължение на три години.

Полицията в Лос Анджелис разпродава електрическите си BMW-та

Още след първите закупени електромобили обаче става ясно, че в споразумението са допуснати сериозни недомислия. Оказва се, че е поръчана модификация без спомагателен двигател с вътрешно горене, който да зарежда батерията в движение, а капацитетът на акумулаторите от 22 кВтч стига за изминаването на едва 130 км - смехотворен пробег за мащабите на Лос Анджелис.

Полицията в Лос Анджелис разпродава електрическите си BMW-та

Година по-късно BMW обнови i3 и обсегът на модела бе увеличен на 183 км, но и това не решава проблема. Повечето поръчани електромобили са изминали само по няколко хиляди, а в много случаи и по няколкостотин километра.

Електрическите BMW-та, разбира се, никога не са използвани като патрулки заради риска да спрат насред път заради изтощена батерия. Лосанджелиските полицаи обаче постоянно се оплакват от малкия автономен пробег дори при изпълнение на задачи на къси разстояния. Покрай електромобилите избухват и няколко скандала, след като служители са уличени в използването им за лични нужди. В един от тези случаи полицайка е засечена да ходи на маникюр със служебната i-тройка.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А бе

    80 7 Отговор
    За там само 5.0л мотори. Тия недомислици са за Гейропата.

    Коментиран от #16, #17

  • 2 СБОГОМ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛА

    36 17 Отговор
    ЩЕ ПОСЛЕДВАТ СЪДБАТА НА ХИБРИДИТЕ И ВОДОРОДНИТЕ КОЛИ.МНОГО НАДЕЖДИ И БЕЗСЛАВЕН КРАЙ

    Коментиран от #12

  • 3 Бордо/Франция

    53 16 Отговор
    А що ги купихте бе.Немските подкупи чак до Сащ са стигнали.Немците освен с подкупи по-друг начин непродават защото стоките им са боклук и това го знае цяла Франция.

    Коментиран от #4

  • 4 Komapak

    26 9 Отговор

    До коментар #3 от "Бордо/Франция":

    И доста българи го знаем😊 За съжаление във Франция немските и френските коли са 50-50. Привет от Вал д'изер. За 3 месеца видях една единствена Тесла.
  • 5 Онзи

    13 0 Отговор
    В Мото Пфое има,ако не со го продали едно такова ...за 56000лв!!
  • 6 Вело Ман

    22 0 Отговор
    Да дадат по един велоспед на полицаите и туй то. По-евтино и по здравословно (за полицаите и за престъпниците също).
  • 7 1234

    34 8 Отговор
    Да си вземат тесла, резултата ще в същия, по цял ден ще висят по чарджовете, като хукнат да гонят неграта в гетото и до обяд батерията е аут. Коли на батерии има от 1900 г! 100 г по късно се ипитват да станат използваеми ама не са. Но ето за маникюр стават веднъж седмично. Не е ли оня интерсептор с 5.0 в8 с два резервоара ....споко скоро тази простотия ще дойде и тук по джендърска линия
  • 8 Mecho_2

    31 8 Отговор
    В един от тези случаи полицайка е засечена да ходи на маникюр със служебната i-тройка? Е те тия коли само за това стават!
  • 9 Opel Ampera

    27 1 Отговор
    Да бяха взели Chevy Volt местно производство - на тях тока никога не свършва - имат голям бордови генератор на бензин.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 бмв боклук

    29 9 Отговор
    Нормално. Каквото посадиш това жънеш.

    Не знам да има психично здрав човек, който да е доволен от бмв

    Коментиран от #20

  • 12 Пич

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "СБОГОМ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛА":

    Хибриди се купуват все повече и всички марки вече предлагат по някой модел хибрид,а преди само Тойота. Това значи,че хибридите се произвеждат повече. А водидирдните коли технологиите ги има само Тойота и Хонда, другите копират,но са много скъпи още.
  • 13 Гост

    18 0 Отговор
    Ох, и там имало усвояване на фондове, шуробаджанащина, нагласени търгове, чекмеджета и т.н.
  • 14 плевен

    17 0 Отговор
    Нека да позная без да ровя в нета. Кмет- демократ. Познава се по мазната усмивка.
  • 15 Радев

    14 3 Отговор
    Умните хора не допускат една и съща грешка два пъти.Който се е опарил веднъж да си купи миксер няма да повтори !

    Коментиран от #19

  • 16 Ввв

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "А бе":

    Краварските кочинки само там си ги купуват
  • 17 А бе,зомбираният путинист

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "А бе":

    Да другарю А бе,Европейският съюз е европейски,загниващ,покварен и каквото още се сетиш. Ти защо не отидеш в Евразийския съюз? С членове Русия,Беларус,Армения,Казахстан и Киргистан.За да се увериш лично колко прекрасен е животът там.
  • 18 А бе,зомбираният путинист

    4 6 Отговор
    Да другарю А бе,Европейският съюз е еврогейски,загниващ,покварен и каквото още се сетиш. Ти защо не отидеш в Евразийския съюз? С членове Русия,Беларус,Армения,Казахстан и Киргистан.За да се увериш лично колко прекрасен е животът там.
  • 19 Прав си ама наполовина

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Радев":

    Пропусна само да споменеш марката. Даже не е нужно да си купувал миксер от BMW за да знаеш, че не струва. При миксерите засега марката е една единствена, която да си заслужава. Всички останали са ЩЕ. Точно затова тази марка дори и без субсидии държи над 80% от пазара на електромобили в Щатите, а останалите едвам си поделят по-малко от 20 процента, въпреки че за тях се дават по 7500 долара държавна помощ за всеки закупен автомобил, но пак не ги щат.

    Коментиран от #21

  • 20 Доказано здрав

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "бмв боклук":

    Само психично болен може да е недоволен.
  • 21 Язе

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Прав си ама наполовина":

    Коя в тази марка без субсидии?Никога миксер не е започвал без субсидии.
  • 22 ицо

    8 1 Отговор
    Една много жалка под масата сделка за няколко милиона между някой си губернатор и някой си мениджър в БМВ в крайна сметка са изкарали заедно едни пари. Жалкото и смешно е, че се случва в LA, а това са стари кокошкарски практики известни в нашите изостанали корумпирани страни. Циганска работа по американски :D
  • 23 Поуицай

    4 0 Отговор
    Друго си беше с Краун Викторията...
  • 24 незнайко

    2 0 Отговор
    (Публикувано във факти.бг: В един от тези случаи полицайка е засечена да ходи на маникюр със служебната i-тройка.) Тази госпожа наистина е разбрала за какво може да се ползва, тази измислена и СЪПА немска електричка !!!
  • 25 Пламен

    0 0 Отговор
    А на нашите яничари са им подгизнали копитата, тези дето са рискували да ходят за кебапчета на ГО грила. Значи, вън вали...
  • 26 Yachtsailor

    1 1 Отговор
    Оффф, аман от разбирачи. Едната ми кола е BMW i3 и я предпочитам за града, като това е един уникален автомобил. Минавам по 200 км градско и я зареждам на няколко дена. Качете се, покарайте, вижте колко е просторна вътре и тогава пишете глупости. За извънградско също е ок, стига да планирате добре зареждането. И най-вече е безплатно. 0 лв. За масла , гориво , антифриз и т.н. Има 8 г. Гаранция на батериите. Какво повече да искаш???
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    АБЕ ТЕ В СТАТИЯТА ЯСНО ПИШАТ ЧЕ МИНАВА 130км С ЕДНО ЗАРЕЖДАНЕ ТВОЯТА МИНАВАЛА 200КМ

    АЙ ХОДИ СЕ ГРЪМНИ