Отидете към основна версия

3 685 16

Jeep показа възродения Grand Wagoneer

  • jeep-
  • grand wagoneer

Близо три десетилетия, след като последният Grand Wagoneer слиза от конвейера, Jeep представи дългоочаквания наследник на най-големия си, престижен и скъп всъдеход. Моделът ще се бори за парче от тортата на Range Rover, Mercedes-Benz GLS и BMW X7 с хибридна силова установка, три реда седалки и цели седем дисплея в салона.

За момента възроденият Grand Wagoneer все още е концепт. Той обаче изглежда напълно готов за производство и серийната версия ще дебютира още догодина.

Техническите подробности засега са оскъдни. За Grand Wagoneer ще се предлагат три системи за двойно предаване и пневматично окачване Quadra-Lift. От Jeep мълчат по въпроса с двигателите, но са категорични, че динамичните показатели на всъдехода ще бъдат "превъзходни".

По пътя към поточните линии базовият Grand Wagoneer най-вероятно ще се лиши от 24-цоловите джанти, декорациите от тиково дърво и изцяло прозрачния покрив. Не е изключено обаче те да се предлагат в по-скъпите версии.

Четири от екраните в салона са разположени отпред - приборният панел с диагонал 12.3 инча, два дисплея на централната конзола (12.1-инчовият горен управлява мултимедийната система Uconnect 5, а долният с диагонал 10.25 инча контролира функциите за комфорт), както и 10.25-инчов само за пътника до шофьора. Ще има и два 10.1-инчови тъчскрийна за пасажерите на втория ред седалки, а между предните кресла е монтиран общ таблет с диагонал 10.25 инча.

Сред останалите екстри е аудиосистема McIntosh с 23 говорителя. Jeep си сътрудничи за пръв път с американския производител на елитна озвучителна техника и такава "музика" вероятно ще бъде достъпна само за най-скъпите версии на всъдехода.

Grand Wagoneer ще се произвежда в завода на Jeep в Детройт. В чест на това върху покрива на концепта е изобразена карта на Моторния град.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 12 гласа.

Свързани новини