Отидете към основна версия

7 280 18

Уникат стана най-мощният атмосферен Aston Martin

  • aston martin-
  • q commission-
  • victor

Подразделението за специални проекти на Aston Martin Q Commission представи уникално купе, построено по поръчка на белгийски колекционер, съобщава Autocar. Victor има най-мощният атмосферен двигател в историята на британската марка.

Монтираният зад предния мост 7.3-литров V12 е заимстван от One-77, но след намесата на специалистите на Cosworth развива не 760, а 848 к.с. Моторът работи съвместно със седемстепенна ръчна предавателна кутия.

За основа на Victor е послужил един от първите прототипи Aston Martin One-77. Направата на колата е отнела година и половина. Шасито е изработено от въглеродни нишки, а пружините и амортисьорите са от пистовия Vulkan.

В оформлението на каросерията са използвани детайли от хиперкара Valkyrie и кросоувъра DBX. Дизайнът е създаван с прякото участие на бъдещия собственик и напомня за автомобилите на Aston Martin от 80-те.

Разработените от нулата аеродинамични елементи на купето създават притискаща сила, съпоставима с характеристиките на пистовия Vantage GT4, а карбон-керамичните спирачки Brembo работят със същата ефективност като в колите от клас GT3.

Интериорът е тапициран с кашмир и кожа, а декорациите са от орехова дървесина, полиран титан и въглеродни влакна. Victor е кръстен на Виктор Гаунтлет, който възражда Aston Martin през 80-те. Не се разкриват нито цената на купето, нито името на собственика.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.

Свързани новини