Отидете към основна версия

13 974 48

Всъдеходът на Alfa Romeo ще се казва CXover

  • alfa romeo-
  • cxover-
  • jeep

Вече за никого в специализираните среди не е тайна, че Alfa Romeo планира завръщането си американския пазар с четири нови модела. Легендарната италианска марка подготвя презокеански десант със спортиста 4C, възродения Spider, седана Giulia и първия в историята й всъдеход.

Тестово муле на бъдещия SUV вече бе засичано от папараци в различни части на Южна Европа. От външността на автомобила на снимките не може да се види почти нищо заради маскировката, но пък вече има достоверни сведения за името на всъдехода.

Според слухове от маркетинговата кухня на Alfa Romeo новото SUV ще се казва CXover. Названието надали ще зарадва почитателите на марката, които са закърмени с далеч по-благозвучни южняшки имена.

Alfa Romeo CXover ще разполага с постоянно задвижване на четирите колела. 60% от въртящия момент ще се предава на задния мост.

Според оскъдните сведения под предния капак най-вероятно ще се монтира 2.0-литров турбомотор с 300 к.с. Говори се и за двигател със същата мощност, но с обем 1.8 литра.

Според експерти засеченото тестово муле "лежи" на изцяло нова платформа от Jeep, която тепърва ще бъде внедрена. CXover ще бъде дълъг 4.4 и широк 1.8 метра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини