Отидете към основна версия

4 516 7

G-Klasse за пистови състезания

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • geländewagen

Шеф дизайнерът на Mercedes-Benz Гордън Вагенер и американският моделиер Върджил Албо, който ръководи отдела за мъжки дрехи в Louis Vuitton, показаха състезателен автомобил на базата на G-Klasse. Project Geländewagen обаче никога няма да се появи по пистите, тъй като е само арт инсталация.

G-класата следва всички канони на състезателния жанр. Има аеродинамичен пакет за пистови надпревари, сликове с контрастни надписи, обезопасителен скелет и мрежи на прозорците.

Странични огледала липсват, бутафорните фарове за защитени с кръстачки, но калъфът за резервната гума е запазен. Дръжките на вратите са заменени от ремъци.

Салонът няма нищо общо с луксозните цивилни версии на култовия всъдеход. Вътре има само две състезателни седалки с многоточкови колани, необходимия минимум от аналогови прибори и груби органи на управлението.

Project Geländewagen ще бъде предложен на търг на аукционната къща Sotheby’s на 14 септември. Средствата от продажбата ще бъдат предадени на благотворителен фонд, който финансира млади дизайнери.

.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини