Отидете към основна версия

29 842 94

Новата "народна кола" на VW дойде в България

  • фолксваген-
  • volkswagen-
  • id.3-
  • българия

Още по време на световната премиера на изцяло електрическото ID.3, германците заявиха, че първата им масова кола е била "костенурката", след това е дошъл "вездесъщият" Golf, а сега е ред на ID.3.

Тоест от VW се надяват именно тази електрическа кола да се превърне в техния нов бестселър. Електромобилът разполага със силов тракт, който е с мощност от 204 конски сили и с изключително богато оборудване.

Освен, че е изцяло електрическа, новата "народна кола" е пълна с най-модерните технологии на компанията. Сега, автомобилът пристигна на родна земя, като беше представен особено атрактивно в новия хотел Hyatt Regency в столицата.

Новото електрическо VW ще се предлага с три акумулаторни батерии - с капацитет 45 кВт, 58 кВт или 77 кВт. това, което е важно да се знае е, че ID.3 може да зарежда у дома с двуфазен ток, на предлагания като опция Wallbox и на паркинги с бързи зарядни станции.

Независимо от избора, който направят потребителите, те могат да разчитат на 8-годишна или 160 000 километра гаранция на батерията. Иначе гаранцията на самата кола е 5 години или 150 000 километра. Към момента поръчки у нас се приемат за средната версия с батерия от 58 кВт, като цената е 70 885 лв. По-късно ще станат ясни и цените за другите два варианта, които ще са по-евтин и по-скъп, респективно.

В зависимост от батериите новата "народна кола" може да измине с едно зареждане до 550 километра. Това е пробег за най-голямата 77 кВт батерия. Със средната 58 кВт батерия пробегът е 420 км, а с най-малката, която е с капацитет 45 кВч - 330 км.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 80 гласа.

Свързани новини