Отидете към основна версия

9 399 35

Най-мощното серийно Peugeot

  • peugeot-
  • 508-
  • sport engineered

Peugeot представи официално най-мощния сериен модел в историята си. Тримоторната хибридна установка на 508 Sport Engineered развива 360 к.с. и 520 Нм, което му позволява да ускорява от 0 до 100 за 5.2 сек. Максималната скорост е 250 км/ч.

Върховата модификация в гамата на френския флагман ще се предлага с каросерия лифтбек и комби. Те ще се оборудват серийно с адаптивно окачване с три режима на работа - Comfort, Hybrid и Sport.

Предвидени са и пет режима на движение. В профила Electric 508 Sport Engineered може да измине 42 км само на ток със скорост до 140 км/ч. Режимът Hybrid осигурява автоматично превключване между ДВГ и електромоторите. Спортните настройки позволяват да се активира целият мощностен ресурс, а 4WD се грижи за максималното сцепление на хлъзгави настилки. Достъпен е и хибриден режим Comfort за спокойно шофиране.

Батерията на Peugeot 508 Sport Engineered може да се зареди по няколко начина - за седем часа от битовата мрежа или за два часа от 7-киловатово стенно устройство Wall Box.

Оборудването включва система за нощно виждане, адаптивен круиз контрол, функция за контрол на движението в лентата и автоматично спиране в екстрени ситуации, прожекционен дисплей, 10-инчов мултимедиен екран и др.

Най-мощното серийно Peugeot ще се предлага в три цвята - сиво Selenium Grey, перлено черно Perla Nera Black и бяло Pearl White. Французите започват да приемат поръчки в средата на октомври, когато ще бъде обявена и цената.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.

Свързани новини