Отидете към основна версия

22 155 24

Ако имаше CLS специално за Австралия

  • mercedes-benz-
  • cls-
  • ute-
  • теофилус чин

Макар и силно повлияна от Америка, австралийската автомобилна култура си има уникални особености. Една от тях са спортните пикапи, наречени "ute". Терминът произлиза от думата "utility" - полезна, удобна и практична вещ.

Тези автомобили ревниво пазят бачкаторския си имидж, но на практика представляват купета с огромни двигатели и товарен "леген" колкото за цвят. "Ute" е доста популярен клас в Австралия и държи сериозен пазарен дял, което кара много чуждестранни производители да разработват такива версии на съществуващите си модели специално за тамошния пазар.

Именно любовта на австралийците кара известния малайзийски "автомобилен манипулатор" Теофилус Чин да поразсъждава как би изглеждал спортен пикап от луксозния сегмент с известна европейска емблема на радиаторната решетка.

Според Теофилус идеален донор за такова возило би бил Mercedes-Benz CLS, който така или иначе попада в противоречивата категория "купе с четири врати". Разбира се, надали някому в Щутгарт е хрумвала подобна стратегия за увеличаване на пазарния дял в Австралия, но пък в крайна сметка "фотошопът" не е само за работа, а и за забавление.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини