Отидете към основна версия

11 908 37

Toyota продаде голямата си тайна

  • toyota-
  • prius-
  • хибрид-
  • faw group

Китайското автомобилно издание The China Car Times съобщава, че местният концерн FAW Group вече е постигнал договорка с Toyota за закупуване лиценз за производство на... хибридни автомобили.

Японците са продали технологията за смесената задвижваща система на Prius, която до този момент от Toyota пазеха като зениците на очите си. Хибридната установка, защитена с безброй патенти, вече е в ръцете на китайците.

Ако съобщението се потвърди, то без съмнение Поднебесната веднага ще започне производство на собствени хибриди, които ще са доста по-ниско позиционирани в ценово отношение от конкуренцията на пазара.

Не е лишена от логика и хипотезата, че Toyota ще създаде нов бюджетен хибрид съвместно с FAW, чиято себестойност ще е значително по-ниска от тази на Prius. В автомобилните среди обаче се шири и друго становище по въпроса.

От Toyota вече са осъзнали, че в сегашния му вид техният хибрид вече няма бъдеще и продажбата може само да донесе приходи за разработката на нова технология. Според слуховете японците вече са готови с проект за нов Plug-in хибрид.

Той ще е доста по-съвършен от Prius, ще се зарежда от обикновенна 220-волтова розетка и ще представлява значително по-екологичен и икономичен автомобил. Говори се още, че Toyota възнамерява да съсредоточи усилията си основно в разработка на изцяло електрически коли.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини