Отидете към основна версия

14 934 33

Ето я актуализираната Honda Accord

  • хонда-
  • honda-
  • accord-
  • рестайлинг

Всички версии на седана са с преработен дизайн и са добавили технологии

Десетото поколение Honda Accord, което дебютира през лятото на 2017 г., премина през планиран рестайлинг. Актуализираната версия на модела ще се появи у американските дилъри днес, 14 октомври, като основното, което прави впечатление е, че всички версии на седана са с преработен дизайн и са добавили технологии.

Accord вече има по-широка радиаторна решетка, а спортните и хибридни версии разполагат с подобрени LED фарове, които светят доста по-добре. Всички автомобили са променили дизайна и на фаровете за мъгла. В допълнение, нивата на оборудване LX, EX-L и Touring имат нови алуминиеви джанти, докато Sport, Sport Special Edition (SE) и Touring разполагат с иновативния цвят Sonic Grey Pearl.

Мултимедията с осем инчов сензорен екран и поддръжка за Android Auto и Apple CarPlay вече е включена в основното оборудване, а предните USB портове са преместени за по-добра достъпност. В базовото оборудване вече има система, която напомня на водача за пътниците от втория ред. Добавена е и система за автоматично спиране при ниски скорости, за да се избегнат сблъсъци при маневриране на паркинги и в задръствания.

И накрая, подобрен е круиз контролът и асистенцията за поддържане на лентата. Гореспоменатото Sport Special Edition ниво е ново за модела, замествайки версията EX 1.5T. Базирано е на версията Sport и е допълнено с кожена тапицерия, отопляеми и електрически регулируеми предни седалки, отопляеми огледала и дистанционно стартиране на двигателя.

Визуално и двете "спортни" версии се различават от другите Accord-и по спойлер на багажника, оригинални 19-цолови джанти, тъмна хромирана решетка и редица други акценти. След актуализацията Honda Accord запазва 1.5-литровите (192 к.с.) и 2-литровите (252 к.с.) турбо четирицилиндрови мотори, както и хибридната система с мощност от 212 конски сили, базирана на двулитровия двигател.

В същото време всички двигатели са променили софтуера, за да подобрят реакцията на педала на газта. Шестстепенната механична скоростна кутия, която преди се предлагаше в спортните нива, е премахната - сега са налични само CVT и 10-степенна автоматична. Хибридът пък е с увеличен обхват в електрически режим, но подробности за него към момента не се разкриват.

Цените за актуализираната Honda Accord започват от 24 770 щатски долара. Базовата и най-евтина версия е LX с 1.5-литров двигател и CVT. Луксозният Accord Hybrid Touring започва от 36 240 долара. Ще припомним, че моделът беше отстранен от европейския пазар отдавна поради спад на популярността му сред купувачите на Стария континент.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 29 гласа.

Свързани новини