Отидете към основна версия

31 280 56

Бедните стават още по-бедни: Огромни данъци за внос на употребявани автомобили в Латвия

  • употребявани автомобили-
  • данък-
  • внос-
  • латвия

Новият данък върху употребяваните автомобили не е нищо повече от поредния опит на правителството да бръкне в джоба на обикновените жители на Латвия, сигурен е публицистът Марис Краутманис

Докато самите министри и тяхната свита продължават да се возят в автомобили от бизнес класа с огромни двигатели с вътрешно горене, при това с парите на данъкоплатците, в името на климата на планетата те настояват обикновените жители на страната да преминат към нови автомобили с микроскопични или с електрически двигатели, пише колумнистът в статия за Neatkarīgā.

Веднага след провеждането на изборите за Общинския съвет в Рига управляващата коалиция се съгласи без проблеми да въведе нов, доста "солен" данък върху употребяваните автомобили. Този проект е лобиран от дилърите на нови автомобили, смята авторът.

"Посланията на министър-председателя и министър на комуникациите Талис Линкайтс, че ще бъде платен голям данък, ако регистрирате употребявана кола, внесена от други страни за първи път в Латвия, развълнуваха много хора.

И не само купувачите на автомобили. Защото това е много ярък пример за целта на правителствената политика за увеличаване на неравенството в латвийското общество", пише Краутманис.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 41 гласа.

Свързани новини