Отидете към основна версия

12 Ноември, 2020 13:32, обновена 12 Ноември, 2020 13:32 69 369 56

3 евтини коли на старо, които са по-надеждни от скъпите

  • mazda2-
  • opel adam-
  • honda jazz-
  • автомобилът на старо-
  • tuv

Германци сравниха надеждността на евтините и скъпи коли, като отличиха три модела

Цената не винаги е гаранция за надеждност на автомобила. Съответното заключение беше направено, след като Асоциацията за технически инспекции на Германия изготви нова оценка за надеждност TUV 2021.

Според последните проучвания някои евтини автомобили през годините могат да останат надеждни по-дълго време от по-скъпите. С други думи се доказва тезата, че в доста случаи плащаш само за марката.

Според доклада на TUV, някои евтини модели могат да имат среден процент на дефекти, по-нисък от средния за индустрията, не само след 3 години, но дори и след 7 години. Именно това са препоръчителните автомобили за покупка на старо. Специалистите от TUV отличават три модела.

И трите коли са от т.нар. субкомпактен клас и на вторичните пазари се продават на сравнително атрактивни цени. В същото време се характеризират с изключително нисък процент повреди.

По-специално, в момента средният процент на дефекти е 19,9%, докато за Opel Adam, Honda Jazz и Mazda2 той се движи около 4% след три години експлоатация. Ако говорим за 7-годишни автомобили, за същите тези модели цифрата нараства до 10-11%, което отново е по-добро от средното за пазара.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 120 гласа.

Свързани новини